måndag 27 september 2010

Rapport från riksfinalen i Falkenberg


I lördags så var det äntligen dax för riksfinalen i hoppning för treåriga ponnys där Boss deltog. Finalen gick av stapeln i Falkenberg men kanske var det en tuff resa för lillpojken som tyvärr inte visade hela sin kapacitet. Boss som brukar hoppa med stor glädje och enusiasm kändes trött, matt och som om han inte alls tyckte det var så roligt som annars. Omdömet blev trots detta att Boss var "entusiastisk och försiktig" men hoppdomare Mikael Nolin konstaterade klarsynt att den här försiktigheten troligen gjorde att han tog ut sig lite i början och att det finns mer hopp i honom än vad han visade för dagen. Boss fick även beröm för att han hade "säker taxering, god spänst, var uppmärksam och med gott förtroende". Ett rättvist omdöme utifrån vad Bossen visade för dagen och som gav poängen 7-7-7 (galopp, teknik och förmåga samt temperament). Vinnare av hoppklassen blev ridponnystoet Brännornas Myra med 9-9-10, på andra plats kom Yrragon medan tredjepristagaren hette Holmtebo Yeats - båda med poängraderna 8-8-9. Även om hoppningen till viss del var en besvikelse, mest eftersom Boss inte verka tycka det var så roligt, var dagen som helhet lyckad. Boss är fantastisk att ha med sig, går omedelbart på transporten, står som ett ljus hela resan och är tillgiven och lätthanterlig på plats. Dessutom kan en stolt matte konstatera att det var flera personer som spanade in och frågade om honom så han drar blickarna till sig! Som en extra bonus kom Boss uppfödare och träffade oss och konstaterade att han var så fin, alltid roligt att höra! Nu får Bossen vila lite grand, nästa steg är att ladda om inför inridning lite senare i höst/vinter - det ska bli roligt!

6 kommentarer:

  1. Inte så lätt för de små att alltid va på topp. Ändå väldigt bra för framtiden!

    SvaraRadera
  2. Irene: Håller helt med dig! Tyckte synd om lilleman, han var så duktig fast han var trött. Bra träning är det i alla fall!

    SvaraRadera
  3. bra med miljöträning iallafall :) hoppas det går bättre nästa gång ni åker iväg :) vem är det som ska rida in honom? :) emma

    SvaraRadera
  4. Emma: Ja, det är lugnt ändå. För mig är han ju såklart ändå den bästa :-). Exakt upplägg för inridningen är inte klart ännu, men i begreppet menar jag mer än själva ridningen och då tänker jag göra så mkt som möjligt själv.

    SvaraRadera
  5. MMCS: Ja det har du helt rätt i! Det där är inget dåligt resultat, speciellt inte med tanke på att det var riksfinalen. Alla ponnys hade lägre betyg än de hade på de regionala uttagningarna. Mest trist är att han kan så mkt bättre och brukar tycka det är roligare, men men så är det ju med unghästar, det är upp och ner. Men helt rätt, inga dåliga poäng egentligen.

    SvaraRadera