torsdag 9 september 2010

Riksfinalen för ponny - here we come!

Sååååå, då var vi anmälda, eller ja Sörbys Boss är anmäld till riksfinalen i hoppning för 3-åriga ponnys. Finalen går alltså av stapeln 25 sept i Falkenberg och är ett meeting med såväl 3-årstest som championat för 5-åriga och 6-åriga ponnys. Jag hoppas verkligen kunna åka med denna dag men har planerat för att Boss ska kunna åka utan mig. Visare kommer även denna gång vara vår härliga och duktiga tränare, Anki, vilket känns super! Jag har ordnat medhjälpare och förberett så att Boss kan åka oavsett om matte följer med eller ej. Bedömningen som kommer att ske är lösgalopp, hoppteknik och hopptemperament. Eftersom det endast är tre moment som bedöms kan flera ponnys få samma samma poäng och i så fall rangordnar och motiverar domarna ponnyns placering. På de moment som bedöms fick Boss 8-9-9 och det ska bli roligt att se om han kan leverera på samma sätt, eller kanske ännu mer igen! Oavsett vilket så är det bra träning att komma iväg på olika arrangemang.

4 kommentarer:

  1. Önskar er all lycka till! Kommer säkert att gå minst lika bra. Hoppas du kan åka med o titta. (Stolt matte)

    SvaraRadera
  2. Lycka till med snygga Boss!! Jag är inte så insatt i hoppning och ponny osv, men han har ingen ryttare vid hoppningen eller? OM han har det, vem rider?

    SvaraRadera
  3. Tack Irene och VK!
    VK: Nä de rids inte alls vid treårstestet, vare sig om det gäller gångarter eller hoppning. Tur är det, han är inte riden alls ännu, bara sadelvan. Tror iofs inte det kommer bli några större bekymmer och ser fram emot det väldigt mycket!

    SvaraRadera
  4. Å vad det ska bli spännande att se resultatet av detta <3 /Sis

    SvaraRadera