tisdag 24 augusti 2010

Bakbensteknik så nära fulländad man kan komma!

REGIONALT 3-ÅRSTEST PONNY
Sörbys Boss och visare Ann-Christin Magnusson
Matte är stolt, omåttligt stolt! Sörbys Boss levererade fullständigt i hoppningen på treårstestet! Med poängen 9 - 9 i både hoppteknik och temperament (bäst av alla!) samlade Boss ihop totalt 50 poäng i hoppningen och förärades med hopptalangutmärkelse. Men det bästa var kanske omdömet han fick, jag citerar hoppdomare Harald Jönsson: "Vad det gäller hoppning och förmåga så har han en god balans, han har en säker taxering, han hoppar med en bra frambensteknik, hans bakbensteknik är alltså så nära fulländad man kan komma, den är utmärkt. Han har en god hoppvilja, han är spänstig. Om man så säger... han är alltså ganska så nära dit jag vill komma. Det fattas litegrand, jag skulle vilja att han tar tag lite mer i hindret av sig själv. Det är endast det som saknas, annars är det tekniskt jättebra. När det gäller temperamentet är han samarbetsvillig, han har god uppmärksamhet, han har gott förtroende. Han får poängen 9 -9, 50 poäng som hopptalang". Finare omdöme går liksom inte att få, så gissa om matte är stolt! När det gäller den övriga bedömningen fick Boss 46p bla med omdömet "God typ av lättare modell". Tack Anki för proffsig visning!! Hoppresultatet innebär att Boss har kvalat till riksfinalen för treåringar som går av stapeln 25-26 september i Falkenberg. Självklart är jag oerhört sugen på att låta Boss ställa upp, ska klura på en lösning på detta med tanke på att jag är gravid och bebisen beräknas komma 12 oktober..... FILM: http://www.youtube.com/watch?v=s96_gDFZTJk

8 kommentarer:

  1. Grattis! Vi hade ju nästa listat ut att kan kan hoppa då han hoppade över ett visst staket ;) Kram Hanna

    SvaraRadera
  2. Åh,va roligt att få en sån utmärkt bedömning på sin häst!!!!Grattis!Du får helt enkelt knipa igen så att du kan åka såklart,haha;)

    SvaraRadera
  3. Mmmm - äntligen kom inlägget ;-) Duktiga duktiga Boss!! Anki är oxå så grym :-)/Sis

    SvaraRadera
  4. Grattis! Fantastiskt bra! Förstår att du är nöjd!

    SvaraRadera
  5. Grattis till en superhoppponny!! Klart ni ska åka :)) /JM

    SvaraRadera
  6. Hanna: Ja du, klipper man trästaketet till padocken utan att blinka så har man väl lite guts... :-)
    MMCS & JM: Ja på något sätt måste iaf ponnyn dit. Känns som lite för bra resultat för att skippa det samtidigt som det är svårt att toppa.
    Irene & Sis: Tack! Ja jag är super super nöjd!
    Alla: Tack för glada tillrop - extra roligt med delad glädje :-).

    SvaraRadera
  7. Grattis !! Va roligt att det går så bra =)

    SvaraRadera
  8. HÄRLIGT!!!! Snygga Boss ..!! Grattis i massor.

    SvaraRadera